english flag

Ügyfélszolgálati trendek, újdonságok 2021
Kiemelt

08 április 2021
Author :   Assono

5 tipp a kiváló ügyfélszolgálat megteremtéséhez.

Hogyan legyen profitábilis ügyfélszolgálata? Az ügyfélszolgálat nagy szerepet játszik az ügyfélproblémák megoldásában, így az ügyfél-elégedettség növelésében is.

Ezért nagyon fontos, hogy folyamatosan képezzük munkatársainkat, és egy olyan rendszert használjunk, amely könnyen kezelhető mind az ügyfelek, mind az ügyfélszolgálatosok számára, és amely hatékony és eredményes kommunikációt és problémamegoldást tesz lehetővé.

Íme 5 tipp a kiváló ügyfélszolgálat megteremtéséhez és működtetéséhez: 

1. Omnichannel ügyfélszolgálat 

A 2020-as év alapjaiban változtatta meg a munkavégzési szokásokat, számos új problémával kellett szembenéznie a cégeknek, meg kellett küzdeni a digitalizáció adta nehézségekkel, új módszereket és rendszereket kellett elsajátítani. A Gartner kutatási és tanácsadó cég előrejelzése szerint 2022-re az ügyfél-interakciók 72%-a olyan technológiákon keresztül fog létrejönni, mint a chatbotok, az AI (kiterjesztett valóság) vagy akár a virtuális asszisztens.

A vállalatok számára elengedhetetlenné vált kommunikációs csatornáik diverzifikálása annak érdekében, hogy kiemelkedő ügyfélélményt hozzanak létre. Így olyan eszközökkel kell rendelkezniük, amelyekkel egységesíteni tudják az ügyfélélményt. Erre jó példa az omnichannelplatform, amely lehetővé teszi akár a 0-24-es rendelkezésre állást, akár egy élő személy, akár egy robot segítségével, használt csatornától függetlenül. Aomnichannel rendszerről ebben a cikkünkben olvashat részletesebben.

2. Önkiszolgáló rendszer 

Legyen szó a szállítás állapotáról vagy egy számla kifizetéséről, az ügyfelek azt szeretnék, hogy maguk is megoldhassák problémáikat a lehető legrövidebb időn belül, ehhez pedig a nap 24 órájában rendelkezésükre álló ügyfélszolgálat szükséges. Így nemcsak az ügyfelek, de az Ön vállalata is időt spórolhat meg. Ennek támogatására számos cég használ chatbotokat vagy IVR rendszert, amelyet korábbi cikkünkben részletesen bemutattunk.

3. Személyre szabottság 

A személyre szabottság az egyik legfőbb marketing trend manapság. Ennek érdekében lényeges, hogy cége CRM rendszerét megfelelően integrálja contact center megoldásával (Nixxis link), így megkönnyítve az ügyfélszolgálatosok dolgát, hogy gyors és releváns válaszokat adjanak a beérkező megkeresésekre.

4. Gyorsaság 

Az ügyfelek türelmetlenek, azonnali választ akarnak kérdéseikre, nincs idejük és türelmük órákat várni a megfelelő tanácsadóra. Ezért lehet eredményes az élő chat, illetve a chatbotok alkalmazása, amelyek eligazítják az ügyfelet a megfelelő menüponthoz vagy személyhez, a számára tökéletes megoldáshoz. Valamint segíthet a vásárlás után felmerülő problémák kezelésében is.

5. Ügyfélszolgálat a közösségi platformokon 

Az emberek többsége jelen van valamilyen közösségi oldalon és aktívan használja azt, ezért nemcsak az lényeges, hogy az Ön cége is használja a socialmediat, hanem az is, hogy ezeken a csatornákon iügyfeleirendelkezésére álljon, gyorsan reagáljon a felmerülő kérdésekre és panaszokra annak érdekében, hogy egy bizalmi kapcsolat alakulhasson ki az ügyfél és az Ön cége között. 

Forrás: https://www.nixxis.com/customer-service-5-trends-to-adopt-in-2021/ 

  • Székhely: 1149 Budapest, Róna utca 120-122.
  • +36 1-801-8500, +36 1 273 2150
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Webáruházunk: voiplaza logo2

Hírlevél feliratkozás


Hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat az Assono Magyarország Kft. felhasználja, és részemre ajánlatairól, akcióiról értesítést küldjön. Elolvastam és megértettem az Assono Magyarország Kft Adatvédelmi tájékoztatóját
Top