english flag

Multi- és omnicsatornás contact center
Kiemelt

08 április 2021
Author :   Assono

Multicsatornás, omnicsatornás? - Mi a különbség?

Ahogy a call center és a contact center két különböző kifejezés, így a multicsatornás és omnicsatornás ügyfélszolgálati rendszer sem ugyanaz. Mi a különbség?

Nézzük, mi a különbség! 

A multi- vagy többcsatornás kifejezés arra utal, hogy több csatornán keresztül lehet kapcsolatba lépni a contact centerrel. Ez lehet telefon, email, sms, chat vagy akár közösségi média. multicsatorna tehát csak a lehetséges kapcsolatfelvételi módok számára utal. A csatornák között nincs átjárás, azaz az ügyfélszolgálaton dolgozó nem tudja, hogy korábban történt-e már kapcsolatfelvétel, milyen ügyintézési múlttal rendelkezik az ügyfél. 

multicsatorna után lássuk, hogy mit is jelent az omnicsatornás ügyfélszolgálat. Maga az „omni” kifejezés arra utal, hogy teljességet érintő, mindenre kiterjedő. Természetesen nem jelenti azt, hogy a létező összes kommunikációs csatornát érinti, de amelyiket igen, azok egymásba integrálva működnek, így teljes felhasználói élményt is nyújtanak. Mit is jelent ez? Egy weboldalon a felhasználó a „chat” opciót választva kérdést tesz fel egy termékkel, szolgáltatással kapcsolatban, majd továbbmegy egy másik oldalra. Pár nappal később visszatér az oldalra és a „visszahívást kérek” opciót választja. Ilyenkor az ügyfélszolgálaton ülő kolléga már látja az ügyfél „múltját”, azaz hogy korábban miket csinált az oldalon. Ez a lépés az, ami megkülönbözteti az omnicsatornáscontact centert a többcsatornástól. 

  • Székhely: 1149 Budapest, Róna utca 120-122.
  • +36 1-801-8500, +36 1 273 2150
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Webáruházunk: voiplaza logo2

Hírlevél feliratkozás


Hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat az Assono Magyarország Kft. felhasználja, és részemre ajánlatairól, akcióiról értesítést küldjön. Elolvastam és megértettem az Assono Magyarország Kft Adatvédelmi tájékoztatóját
Top