english flag

Vezeték nélküli hálózat kiépítése
Kiemelt

WiFi, DECT- és mobilhálózat bemérése, tervezése, telepítése - Mobiltelefonnal, tablettel és különböző WiFi-ről működő okos eszközzel a kezünkben éljük mindennapjainkat. Belépvén egy szállodába, irodaházba, bevásárlóközpontba vagy bármilyen intézménybe, a legelső, hogy csatlakozunk a WiFi hálózatra.

Gyárak, üzemek, raktárak esetében is kulcsfontosságú a megbízható internetkapcsolat. Sok esetben ez a csatlakozás azonban nem olyan egyszerű. A hálózat számunkra - rosszabb esetben - nem nyilvános, vagy elérhető ugyan, de túlterhelt, használhatatlan vagy rossz a lefedettség.

Habár a cégek, vállalatok és szállodák felismerték a vendég, ügyfél, munkatársak által is elérhető hálózat szükségességét, legtöbbször mégsem fordítanak elég figyelmet rá. Pedig egy biztos: megbízható és gyors WiFi hálózattal akár a vendégek elkötelezettségét növelheti, illetve kollégái munkáját teheti egyszerűbbé.

Ön melyik helyre menne szívesebben? Ahol biztosan tudja használni a WiFi- t, vagy ahol inkább a saját mobil internetét kell használnia, mert a nyilvános WiFi csak jelzésértékű?

Ismerje meg az Assono új szolgáltatását, hogy többé ne legyen probléma a gyenge hálózat.

Az Assono képzett kollégái vállalják raktárak, gyárak, szállodák, irodahelyiségek, külterek meglévő rendszerének bevizsgálását, felmérését, ha szükséges azok kicserélését, valamint új hálózatok telepítését.

 

Hálózatok bemérése

Már meglévő rendszer esetén felmérjük a rendszer esetleges hiányosságait, és megkeressük a vakfoltokat: azokat a pontokat, ahol a leggyengébb a lefedettség. Új rendszer kiépítése esetén pedig megnézzük, hogy hány Access Point (AP)/bázisállomás szükséges az erős lefedettséghez, a megfelelő szolgáltatás nyújtásához.

WiFi hálózat bemérése során a hálózatok RF spektrum információit gyűjtjük össze (körbejárva a teljes területet) az Air Magnet Survey szoftver segítségével.

A valós idejű mérések eredményei egy „hőtérképre” kerülnek, ezáltal megkönnyítve az esetleges tervezési vagy karbantarási feladatot.

A térképen különböző színek jelölik a jelerősséget, így egyértelmű, hogy mely területeken gyenge, vagy nem megfelelő a lefedettség. A hőtérképen a zöld színnel jelzett terület a legoptimálisabb lefedettség szempontjából.

bemérés

DECT hálózat bemérése során ugyanez a folyamat zajlik le, azonban itt saját fejlesztésű MatAtt szoftverünket használjuk, amely segítségével meg tudjuk határozni a jelerősség mértékét. A térképen a sötétkék szín mutatja a legoptimálisabbnak mért pont helyét, itt a legjobb a térerő, legmagasabb a jelerősség.

BS1

A mobilhálózatok esetében térerősséget mérünk, szintén a már említett MatAtt szoftver segítségével. Amennyiben gyenge a mobilhálózat - ami a mobilszolgáltató adótornyának távolságától és egyéb tényezőktől nagymértékben függ -, akkor javasoljuk WiFi és/vagy DECT hálózat telepítését a felhasználói igényeknek megfelelően.

A térképek elemzése alapján összegezzük a javaslatainkat és kiválasztjuk a legoptimálisabb megoldást, majd WiFi esetén tanácsot nyújtunk az Access Point-ok (AP) áthelyezésével, esetleges újratelepítésével kapcsolatban. DECT- és mobilhálózat esetén pedig a bázisok áthelyezésével, újabb telepítésével kapcsolatban adunk tanácsot.

 

Tervezés, kiépítés menete

Amennyiben még nincs WiFi, DECT vagy mobilhálózat, a tervezés első lépése a terület megismerése egy pontos alaprajz alapján. Ezt követően elkészítjük a terveket, helyszínen pedig meghatározzuk az Access Point-ok (AP) és bázisállomások elhelyezését.

Célszerű a már berendezett raktárban, irodában stb. elvégezni a mérést, hiszen a berendezési tárgyak nagyban befolyásolhatják a jelerősséget. Ilyenkor a helyszín minden adottságát figyelembe kell venni!

Ha ez megtörtént, következik a kiépítés (kábelezés, AP-k elhelyezése), amelyet vagy az ügyfél végez el saját maga, vagy az Assono-n keresztül történhet. Az utolsó és egyben legfontosabb lépés, a kiépítés utáni mérés. A mérés WiFi hálózat esetén az Air Magnet Survey, DECT- és mobilhálózat esetén pedig a MatAtt szoftver, illetve a Yealink vagy Mitel mérőkészletet segítségével valósul meg. Az eredményeket a mérési jegyzőkönyvben rögzítjük, amelyben az ügyfél is láthatja a telepítés sikerességét.

  • Székhely: 1149 Budapest, Róna utca 120-122.
  • +36 1-801-8500, +36 1 273 2150
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Webáruházunk: voiplaza logo2

Hírlevél feliratkozás


Hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat az Assono Magyarország Kft. felhasználja, és részemre ajánlatairól, akcióiról értesítést küldjön. Elolvastam és megértettem az Assono Magyarország Kft Adatvédelmi tájékoztatóját
Top