english flag

PartnerRovat – Yealink SIP-T23G készülékteszt

A napokban lehetőségünk volt letesztelni a Yealink SIP-T23G készülékét, mely a kifutó SIP-T22-t váltja.

Már a doboz kézhezvételekor feltűnt, hogy bár a készülék mérete nem változott, de a csomag méret jócskán kisebb lett. A doboz dizájnja a megszokott, képekkel, feliratokkal illusztrált tetszetős kis csomag.

A kibontáskor azonnal szembesülünk az első változással: a doboz legnagyobb lapja nyitható, így a készülék ki és visszacsomagolása sokkal egyszerűbb, ami nem elhanyagolható szempont egy telepítő számára. A dobozban a szokásos felszerelés fogadott bennünket. Az összeszerelés egyszerű és gyors, a készüléket egy perc alatt használatba lehet venni.

A felhasznált anyagok a Yealinktől megszokott minőségűek. A készülék ergonómiailag is megfelelő.  A dőlésszög jól eltalált, kitűnő a ráláthatóság. A gombok határozott nyomásponttal rendelkeznek, talán kicsit keményebbek, mint az elődön. Az elhelyezkedésük könnyen áttekinthető, a második nap már rutinból megy a használatuk. Akár kéz nélkül is képesek vagyunk úgy telefonálni, hogy a kézibeszélőt a fülünkhöz szorítjuk.

A talp kétféle használatot is lehetővé tesz. Az asztali döntött helyzet mellett a készülék falra is szerelhető, ahol a talp átállításával máris a fallal párhuzamosan használható.

A készülék talán leggyengébb pontja a kijelző. Állandó háttérvilágítás nélkül a szoftveres billentyűk feliratai nehezen olvashatók az inverz megjelenés miatt. Szerencsére ez szoftveresen beállítható. A betekintési szög és a fényerő egyébként megfelelő. A felbontás nem acélos, de az ikonok és feliratok jól láthatók, megfelelő méretűek. A T23 mentségére legyen mondva ő azért nem a prémium kategóriában versenyez.

A Menürendszer kétszintű, logikusan felépített, átlátható. A legtöbb beállítás a kézikönyv nélkül is adja magát. A User Manual -t csak az extra szolgáltatások beállítása igényli.

A HD hangminőségben ismét nem csalódtunk. A beszélgetést kiváló érthetőség jellemzi mindkét oldalon, akár zajos környezet ellenére is. Igaz ez akkor is, ha kézibeszélővel, vagy kihangosítva használjuk a készüléket. A kihangosítás egy kisebb szobában is megfelelő hangerőt biztosít visszhang nélkül.

A T23G nagy előnye az elődjéhez képest a gigabites port. Így a számítógépünknek már nem kell beérnie a 100 megabites sebességgel a helyi hálón.

Szolgáltatások:

A T23 az árához képest kiváló színvonalat hoz a szolgáltatások terén is.

Telefonálás közben a telefon szinte a kezünk alá adta azokat a gombokat, amiket meg kell nyomni egy átkapcsoláshoz, vagy konferenciabeszélgetéshez, így a kezelése is roppant egyszerűnek bizonyult.

Az erre alkalmas alközponttal párosítva a telefonkönyv könnyen elérhető, a keresés benne gyors és magától értetődő.

Az XML Browserrel megoldhatóvá vált az alközponttal való interaktív kapcsolat.

A remote control képességgel alközpont nélkül is vezérelhető a készülék, így akár külső programból is kezdeményezhetünk hívást róla, vagy elérhetünk több funkciót.

Összességében elmondható, hogy a T23G egy  jól eltalált, kiváló ár/érték aránnyal rendelkező készülék. Mindennapos használatra, irodai környezetbe tervezve egy stabil megbízható eszközt kapunk, ami a hétköznapi értelembe vett telefonálásnál sokkal többre is alkalmas.

További információért és rendeléshez tekintse meg a Yealink SIP-T23G készüléket a Voiplaza webáruházban!

  • Székhely: 1149 Budapest, Róna utca 120-122.
  • +36 1-801-8500, +36 1 273 2150
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Webáruházunk: voiplaza logo2

Hírlevél feliratkozás


Hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat az Assono Magyarország Kft. felhasználja, és részemre ajánlatairól, akcióiról értesítést küldjön. Elolvastam és megértettem az Assono Magyarország Kft Adatvédelmi tájékoztatóját
Top