english flag

A Mitel felvásárolja a ShoreTelt

A Mitel, a vállalati kommunikációs megoldások vezető gyártója, végleges megállapodást kötött a ShoreTel felvásárlásáról. 

A felvásárlás felgyorsítja a cég egységes kommunikációs szolgáltatások piaca felé történő elmozdulását és további pozitív változásokat eredményez.

  • Vonzó, 60 millió $ részvényesi értéket szállít
  • Segítségével a Mitel a #2 szereplővé válik az egységes kommunikációs szolgáltatások piacán
  • Várhatóan már ez első évben növekedést generál.

A megállapodás szerint a Mitel a ShoreTel forgalomban lévő törzsrészvényeinek 100%-át készpénzes tranzakcióban vásárolja fel vagy részvényenként $7.50 értékben vagy a saját tőke értékén $530 millióért és vállalat tényleges értékén $430 millióért. Mindez 28%-kal jelent többet a ShoreTel 2017. július 26-ai záró részvényárfolyamához képest.

Ezzel a tranzakcióval a Mitel egy felgyorsult növekedési pályára áll azáltal, hogy egyre többet ruház be az egységes kommunikációs szolgáltatások piacára, ahol a digitális átalakulás katalizálja a fogyasztói igényeket a felhő alapú megoldások iránt.  Az új cég a világ második legnagyobb szereplője lesz az egységes kommunikációs piacon, ottawai (Kanada) székhellyel, Mitel néven működik tovább Rich McBee, a Mitel vezérigazgatója vezetésével.

“Ez egy természetes összeolvadás, amely képessé tesz Bennünket arra, hogy folytassuk az ipari konszolidációt és a szinergiákból költségelőnyökhöz jussunk, miközben új technológiákat és jelentős felhő-alapú növekedést adunk hozzá.” – nyilatkozta Rich McBee, a Mitel vezérigazgatója. “A Mitel és a ShoreTel együtt gyorsabban képes lesz arra, hogy a fogyasztókat eljuttassa a fejlett, felhő alapú kommunikációhoz és alkalmazásokhoz. “

A két cég együttesen kb. 3200 értékesítési partnerrel, 4200 alkalmazottal és egy piacvezető kommunikációs és kollaborációs portfolióval rendelkezik.

„A felvásárlással a részvényesek jelentős prémiumhoz jutottak.” – nyilatkozta Don Joos, a ShoreTel vezére. „A fogyasztók gyors ütemben egyre inkább a felhő alapú megoldások irányába mozdulnak el. A Mitel és a ShoreTel együtt, egy következetes és differenciált stratégiával és egy letisztult áttérési útvonallal, ahol egy fogyasztó sem maradhat hátra, új piacvezetővé válik az egységes kommunikációs piacon.”

A felvásárlás lezárulását követően a Mitel egységesen minden fogyasztónak tudja majd nyújtani a felhő alapú kommunikációból fakadó előnyöket. 

  • Székhely: 1149 Budapest, Róna utca 120-122.
  • +36 1-801-8500, +36 1 273 2150
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Webáruházunk: voiplaza logo2

Hírlevél feliratkozás


Hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat az Assono Magyarország Kft. felhasználja, és részemre ajánlatairól, akcióiról értesítést küldjön. Elolvastam és megértettem az Assono Magyarország Kft Adatvédelmi tájékoztatóját
Top