english flag

A Mitel idén a Polycom-ot vásárolja fel

Lassan már megszokottá válik, hogy a rendkívül dinamikusan fejlődő kanadai óriás minden évben felvásárol egy erős piaci pozícióban lévő telekommunikációs vállalatot.

2014-ben az Aastra-t, tavaly a szállodai megoldások terén piacvezető TigerTMS-t, idén pedig a Polycom-ot vásárolja fel, ami a korábbi szerzemények mellett is kiemelkedően bátor húzás.

A vállalati telefónia területén 2014 és 2015 között kihívóból piacvezetővé előlépő Mitel (Magic Quadrant for Unified Communications, Gartner, 2015) az elmúlt években tudatosan bővítette termékpalettáját és szolgáltatásainak körét, mindezt eszközként felhasználva, hogy a vállalati szféra telekommunikációs tortájából minél nagyobb szeletet vághasson magának.

Idén se vágta kisebb fába a fejszéjét, hiszen a Polycom a vezető SIP telefon gyártó, vezető konferenciatelefon gyártó, és vezető, vagy az egyik vezető videó-konferenciatelefon gyártó cég. Végberendezései azonban olyan kategóriában indulnak a piaci versenyben, ahol a Mitel készülékei máig „csak” közepesen erős részesedést tudtak kivívni maguknak. A Mitel hasonló kategóriájú, minőségi termékei ugyanis többnyire a kevésbé árérzékeny rétegeket célozták meg, bizonyos készülékek néhány rendszer-specifikus funkciójuknak hála pedig csak valamely Mitel rendszerrel összehangolva tudták kimutatni rendkívüli tudásukat.

A Polycom piacvezető, remek ár/érték arányú, rendszerfüggetlen készülékekeivel a Mitel portfóliójában egy olyan rés szűnik meg idén, mely nem tette lehetővé, hogy a cég teljes körű UC megoldást tudjon nyújtani minden ügyfelének. Egészen idáig.

mitel gold

Ha többet szeretne tudni a saját, valamint gyártóink termékportfólióinak változásairól,
figyelje hírleveleinket és kövessen minket Facebookon!

  • Székhely: 1149 Budapest, Róna utca 120-122.
  • +36 1-801-8500, +36 1 273 2150
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Webáruházunk: voiplaza logo2

Hírlevél feliratkozás


Hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat az Assono Magyarország Kft. felhasználja, és részemre ajánlatairól, akcióiról értesítést küldjön. Elolvastam és megértettem az Assono Magyarország Kft Adatvédelmi tájékoztatóját
Top