english flag

Vállalati telekommunikációs újdonságok 2016-ban

2015 meglehetősen termékeny volt, a legnagyobb gyártók sorra jelentették be a legkülönbözőbb újításaikat, ezek közül jó néhányat kézhez is kaptunk idén.

Lássuk, milyen nyomot hagyott a vállalati telekommunikációban az idei év, milyen új eszközökkel lettük gazdagabbak, és mit várhatunk a következő évtől!

Az idei év meglehetősen mozgalmas volt a telekommunikáció világában. Számos új termékkel bővült az Assono kínálata is, miközben az IP technológia térnyerése a vállalati kommunikációban még mindig központi tényezője a piac aktuális helyzetének.

micollabA Mitel mára már sikeresen berendezkedett az Aastra-val való egyesülés óta kialakult új körülményeknek megfelelően. Sőt, idén volt ideje folytatni a rá jellemző felvásárlásokat is, miután 2015 végére olyan meghatározó cégeket tudhatnak magukénak, mint a TigerTMS, a szállodai felhő alapú és szoftveres megoldások vezető gyártója, vagy a szoftver alapú telekommunikációs rendszereket kínáló Mavenir. Megérkezett idén a költséghatékony Mitel StreamLine, amely a régi Cat3 kábelezésű épületekben megvalósítható IP hálózatot kínál néhány átalakító eszköz beiktatásával, valamint a MiCollab 7.0 multi-platform vállalati kommunikációs szoftver is számtalan új funkcióval bővült. A Mitel piacvezető a felhő alapú VoIP szolgáltatásban, ez az egyik további stratégiai fejlesztési irány. A másik két stratégiai pillér a contact centerek és a mobil vállalati kommunikációs megoldások.

T49g cp860A Yealink-nél kivonták a teljes T3-as IP telefoncsaládot, a T2-es család pedig alaposan át lett szabva, miután a páros végződésű tagokat szintén kivonták a forgalomból, a helyükre néhány új készülék lépett páratlan típusjelzéssel (T23P/G, T27P és T29G). A T2-es család két tagja továbbá új verziót kapott (T19P E2 és T21P E2), új kiegészítők is érkeztek a Yealink IP telefonokhoz, valamint a T4 –es széria is kapott egy új tagot, a T40P belépő kategóriás készüléket. A Xiamen-i gyártó idei legnagyobb dobása kétségtelenül a SIP VP-T49G, amely amellett, hogy egy prémium vezetői IP telefon, még a Yealink új video-kollaborációs termékcsaládjának is a tagja, melyben megtalálható még a VC110 IP video-konferenciatelefon, valamint egy PC-s kliens is. A SIP VP-T49G és a szintén vadonatúj CP860 IP konferenciatelefon egyébként néhány napon belül rendelhető lesz a VoIPlaza webáruházban. Érdekesség, hogy a Yealink CP860 IP konferenciatelefon megkapta az Internet Telephony Product of the Year 2015 díjat a TMC –től.

A többi gyártó háza táján is történtek új fejlesztések. Az NEC bevezette a népszerű SV8100 telefonközpont utódját, az SV9100-at, mely sokak örömére kompatibilis az előd telefonkészülékeivel is, és olyan újdonságokat is tartalmaz, mint a beépített videokonferencia lehetőség és más UC funkciók. Piacra került továbbá az NEC I766 ipari DECT készülék is és az M166 vészhívó készülék. Az Alphatechnél a legújabb, Bold elnevezésű, rendkívül vékony kivitelű és elegáns kaputelefon családja jelenti az újdonságot.

Láthatóan felgyorsult a termékfejlesztés a világ vezető gyártóinál. Párhuzamosan több területen folyik a fejlesztés a Unified Communications, a vezetékes és a mobil kommunikáció ötvözésével.

A mobilitás még mindig egyre fontosabb szempont a vállalatok kommunikációjában. A Mitel fő fejlesztési irányvonalai közül is több projektben szerepel központi szempontként a mobilitás kérdése. Idén a MiCollab-nál volt leginkább felfedezhető ez a törekvés, hiszen MiCollab kliens ma már minden olyan platformra elérhető, amely szóba jöhet a vállalati kommunikáció terén. A Mitel nagy hangsúlyt fektet az LTE (4G) hálózatok kihasználására, mellyel olyan fejlettebb szolgáltatások javulnak az üzleti szférában is, mint a hangminőség, video telefonálás, több résztvevős hívások, stb. Még bőven van idejük csiszolni a szolgáltatásokon, hiszen az eddigi legnagyobb reformnak ígérkező 5G-re még jó pár évet várnunk kell. Az MX-ONE-ból várható a 6.1-es verzió néhány új funkcióval és továbbfejlesztett UC alkalmazással. Készülékek terén 2016 I. negyedévben várjuk a modern 6800-as SIP telefoncsalád legújabb és legerősebb tagját, a 6873 csúcskategóriás készüléket, melyet a novemberi ügyfélrendezvényünkön már megismerhettek a résztvevők.

A Yealink 2009-ben kezdett IP készülékeket gyártani és 2014-re a világ második legnagyobb SIP gyártójává vált (2014-es eladások alapján, Frost & Sullivan). 2015-ben ugyanilyen gyorsasággal fejlesztették portfóliójukat, és már most tudható, hogy jövőre is készülnek néhány újdonsággal. Annyi már biztos, hogy a meglévő két Skype for Business (Lync) firmware-rel rendelkező telefon, a T22P és T48G mellett további készülékekkel bővül a Microsoft platformjára optimalizált Yealink telefonok palettája.

Az NEC átformálja az asztali IP készülékekről alkotott képünket a hamarosan megjelenő UT880 Unified Communications készülékével, amely egy integrált NEC IP rendszerkészülék és egy Android operációs rendszert használó eszköz együtt, kamerával kiegészítve. Ez nem csak videokommunikációt tesz lehetővé, hanem jelentősen kiszélesíti az integrált alkalmazások használatának lehetőségét mind az NEC platformon, mind pedig egyedi vagy külsős gyártók rendszereivel illesztve.

Ha nem akar lemaradni a legújabb megoldásokról és készülékekről, figyelje az assono.hu és a VoIPlaza híreit, valamint kövessen minket Facebookon!

  • Székhely: 1149 Budapest, Róna utca 120-122.
  • +36 1-801-8500, +36 1 273 2150
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Webáruházunk: voiplaza logo2

Hírlevél feliratkozás


Hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat az Assono Magyarország Kft. felhasználja, és részemre ajánlatairól, akcióiról értesítést küldjön. Elolvastam és megértettem az Assono Magyarország Kft Adatvédelmi tájékoztatóját
Top