english flag

PartnerRovat – Aastra (Mitel) 6867i teszt - kiegészítő billentyűzettel

A készülék egy egyszerű kartondobozban érkezett hozzánk. Se kép, se felirat, csak egy ragasztott címke jelzi, hogy mit tartalmaz a doboz. Első gondolatunk az volt, hogy ezt a feltűnés nélküli csomagolást csak magabiztos gyártó engedi meg magának.

Nekünk egyébként bejött. Nincs nyomdafesték, újrafelhasznált papírból készül, ráadásul abból sem használtak fel sokat.

A dobozban mindennek precízen kialakított helye van, így nem kell attól tartani, hogy szállítás közben sérülések keletkeznek a készüléken. A visszacsomagolás sem okozhat gondot, gyorsan minden a helyére került.

A készülék gyorsan összeállítható és már a kézbevételekor érezni, hogy a felhasznált anyagok nagyon jó minőségűek.

A láb két irányban is felszerelhető, amivel a készülék dőlésszöge tetszés szerint változtatható. Jó ötlet a lábon kialakított kábelátvezető nyílás, így az asztalunkon a készülék mögött is rend lehet.

A kézibeszélő kellemes tapintású, érezni, hogy a használat közben nem válik majd csúszóssá a felülete. Emellett könnyű és nagyon passzol a kézbe. Vállal a fülünkhöz szorítva is stabil marad, megengedi, hogy két kézzel használjuk a billentyűzetet telefonálás közben.

A gombok nagyok, nyomáspontjuk határozott. A fekete nyomógombon a szürke feliratok egy kicsit visszafogottnak tűnnek, de ez nem megy a láthatóság rovására.

A gombok elhelyezkedése elsőre szokatlan lehet azok számára, akik most találkoznak először Aastra készülékkel, de rövid idő kell csak hozzá, hogy már csukott szemmel is a megfelelő helyre nyúljunk.

A nyomógombok ikonjait is szoknunk kellett. Első ránézésre nem találtuk el mindet, de miután végignyomkodtunk az összeset, már egyértelművé vált a jelentésük.

A készülék menürendszerén az alapvető funkciók gyorsan elérhetők és beállíthatók. A kiigazodáshoz nem szükséges elővennünk a kezelési utasítást.

6867 blog

A webes felületnél már más a helyzet. A funkciók kiismeréséhez elkél a segítség. Egyébként az Aastráktól megszokott menürendszerrel találkozunk. A készség szintű kezelés itt is csak megszokás kérdése.

Tömeges telepítésnél hasznos funkció, hogy tftp-ről tölti le a készülék a rászabott konfigot, de aki először nyúl Aastrához, annak fel kell kötnie a nadrágját, mire a 200 oldalas doksiból összevadássza a megfelelő paramétereket. Sokat segítene egy kivonatos leírás, vagy egy template fájl. Vígasztalt bennünket az a tudat, hogy ezt csak egyszer kell elkészítenünk és az összes Aastra típushoz használhatjuk ezután.

A hangminőség tekintetében a HI-Q audio technológia kristálytiszta hanggal és kiváló érthetőséggel szolgál mindhárom üzemmódban.

A készülék kijelzője kiváló minőségű! Jó a méret, a felbontás, jók a színek, minden szögből remekül látható.

A készülék tápjával nem kellet bajlódnunk. Ahogy egy ilyen készüléktől elvárható csak csatlakoztatni kell egy POE-s switchre és aktív a gigabites kapcsolat, amit a pc számára is elérhetővé tesz a beépített kétportos switchen keresztül

Szolgáltatások:

A 6867i skálája a szolgáltatások terén olyan széles, hogy akár egy hétig is tesztelhetnénk a készüléket akkor sem érnénk a végére.

Nagyon tetszettek az XML szolgáltatások. Egy erre alkalmas alközponttal és egy kis programozással csak a képzelet szab határt az elkészíthető funkcióknak, a legkülönfélébb ügyféligények is kielégíthetők.

Hasznos kis apróság, hogy a jobb felső led programozható, mikor milyen színnel világítson, villogjon, stb. Ezzel a szemünk sarkából is észrevehetjük a státuszváltozásokat.

A kijelző alatt található funkciógombok állapotfüggően konfigurálhatók, de a kijelző melletti 6 gombra akár 20 funkciót is ráhízhatunk. Ezekkel a lehetőségekkel könnyen kezünk alá „idomítható” a készülék.

Aastra 6867i billentyűzetA 6867-eshez egy kisméretű QWERTZ billentyűzet is csatlakoztatható. Egy kis mágneses talppal csatlakozik a telefonhoz és bármikor, ha útba lenne, könnyedén el lehet távolítani. Ez első hallásra ígéretesnek tűnt, hisz egy nagyméretű vállalati telefonkönyvben a keresés ezzel sokkal egyszerűbbnek tűnik, de a német nyelvű kiosztással lehet azért bajlódni egy kicsit.

Összegzés:

A 6867i egy felsőkategóriás készülék. Az anyaghasználat az összerakottság, a kijelző és az audio rendszer minősége is ennek megfelelő, a szolgáltatások széles skálájáról nem is beszélve. A tesztek alapján szívesen elnézegetném a saját asztalomon is.

További információért és rendeléshez tekintse meg az Aastra (Mitel) 6867i készüléket és az Aastra (Mitel) K680 mágneses billentyűzetet a Voiplaza webáruházban!

  • Székhely: 1149 Budapest, Róna utca 120-122.
  • +36 1-801-8500, +36 1 273 2150
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Webáruházunk: voiplaza logo2

Hírlevél feliratkozás


Hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat az Assono Magyarország Kft. felhasználja, és részemre ajánlatairól, akcióiról értesítést küldjön. Elolvastam és megértettem az Assono Magyarország Kft Adatvédelmi tájékoztatóját
Top