english flag

Yealink T38G másfél hónap távlatából

Közel másfél hónapja kaptam meg a Yealink egyik legmagasabb szintű kezelői készülékét tesztelésre. A SIP T38G a vezetői készülékek kategóriájába tartozik, de kezelői, recepciósi feladatok ellátására is alkalmas.

Az első dolog, ami feltűnt nekem, az a T2x-es sorozatra is jellemző visszafogott, komoly, üzleties design. Egyszerű, letisztult formákkal rendelkezik, semmi fölösleges nincs rajta. Anyagának tapintása kellemes, a kézibeszélő könnyű, izzadt tenyérben sem csúszik.

Néhány szót szeretnék ejteni a készülék technikai specifikációiról, azután pedig kitérnék a felhasználói élményre.

A T38G ahogyan a nevében is szereplő G betű is utal rá, beépített dupla portos Gigabites swtich-el rendelkezik, 400 x 240 pixeles 262 ezer színárnyalat megjelenítésére képes kijelzővel rendelkezik. 6 vonalat tud kezelni, és összesen 16 db programozható gombja van amely tíz darab DSS (programozható) és hat darab Line (vonal) gomb arányban oszlik meg. A tíz programozható gomb esetében papírcímkére rögzíthető az egyes gombokhoz beprogramozott funkció vagy kontakt neve, a Line gombokra programozott beállítások megjelenítéséről a kijelző gondoskodik.

Dedikált fejbeszélő portja, a front panelen elhelyezett némító-, konferencia-, tartás-, és átadás gombok, valamint a hat darab egymás után fűzhető billentyűzetbővítő csatlakoztatására való képessége teszi igazán jó választássá a vezetőknek, de akár kezelői, recepciósi feladatok ellátására is.

Kereskedőként viszonylag sokat telefonálok, így másfél hónap napi szintű használat mellett lehetőségem nyílt alaposan tesztelés alá vetni a T38G egyes funkcióit. A telefon menürendszere végtelenül egyszerűen kezelhető, a feliratok mellett nagyméretű ikonok gondoskodnak arról, hogy könnyen megtalálja a felhasználó, amit keres. Alapállapotában a kijelző mutatja a dátumot és az időt is.

A kijelző alatt helyet kapott négy darab, a telefon állapotától függően változó gomb is, amelyek alapállapotban a hívásnaplót, a telefonkönyvet, a „ne zavarj!” funkciót, és a menüt üzemeltetik, de hívás közben a tartás, hívásátadás, konferencia funkciók elérését is biztosítják, s ezzel együtt a kényelmes használatot. A front panelen négy navigációs gomb található, ezek segítségével lehet könnyedén navigálni az egyes menüpontok között.

Az üzleti élet monotonitásának megtörésére kiválóan alkalmasnak találtam a készülék egyes választható csengőhangjait, melyek között a hegedű és zongoradallamok között természetesen megtalálható a hagyományos telefoncsörgés is. Előfordult, hogy a kollégáim, akikkel közös irodában dolgozom, felhívtak, csak hogy egy rövid ideig „jó zenét hallgassunk”.

Ami kevésbé tetszett nekem, hogy nem lehet kikapcsolni a háttérvilágítást, a kijelző megvilágítása összesen kétféle módban tud működni. Van az aktív állapot, amikor a kijelző fényes, illetve van egy standby állapot, amely csökkentett fényerővel történő megvilágítást jelent. Ezen felül standby állapotra ki lehet kapcsolni a kijelzőt, de akkor viszont semmi nem látható rajta.

A T38G hívásélménye kihangosított és normál állapotban is meglepett. Legtöbbször mobiltelefonon keresztül szoktam telefonos ügyeimet intézni, így nem számoltam azzal, hogy ilyen jó minőségben lehet rajta beszélni. A beszélgetések alatt sosem kellett kiabálnom, és a készüléken sem kellett a hangerőszabályzóját a skála felén túl állítanom ahhoz, hogy tökéletesen értsem, mit mond a beszélgető partnerem.

Összességében nagyon pozitív élmény volt számomra ezt a készüléket használni, kényelmes, könnyen kezelhető prémium minőségű telefonkészülékként ismertem meg másfél hónapos ismeretségünk alatt, amelyhez ráadásul megfizethető áron lehet hozzájutni.

  • Székhely: 1149 Budapest, Róna utca 120-122.
  • +36 1-801-8500, +36 1 273 2150
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Webáruházunk: voiplaza logo2

Hírlevél feliratkozás


Hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat az Assono Magyarország Kft. felhasználja, és részemre ajánlatairól, akcióiról értesítést küldjön. Elolvastam és megértettem az Assono Magyarország Kft Adatvédelmi tájékoztatóját
Top