english flag

Egyetlen Bluetooth fejbeszélővel használhatja asztali és mobil készülékét

Az irodai íróasztalhoz kötött munkavégzés esetén a telefonáláshoz legkényelmesebben a hagyományos asztali készülékek használhatók.

Az ilyen eszközök komfortosan kezelhető billentyűzettel, kiegészítő gombokkal rendelkezhetnek a gyakran használt funkciók gyors elérésére, és általában jól látható, nagyméretű kijelzőjük is van. Mérete és formája miatt a kézibeszélő („kagyló”) is kiválóan kézre esik, azonban ez mindig vezetékkel csatlakozik a telefonhoz.

Hosszabb telefonálásnál akár görcsös fájdalom is felléphet a kézibeszélő tartásánál. Előfordulhat az is, hogy valakinek telefonálás közben mind a két kezére szüksége van. (Például beszélgetés közben számítógép használata szükséges, vagy elő kell keresni valamit egy szekrény mélyéről.) Erre megoltást jelenhet egy vezetékes fejbeszélő, amihez a jobb telefonokon külön csatlakoztatási lehetőség áll rendelkezésre (headset port, headset mode). De sok embert zavarhat a vezeték, ráadásul vannak olyanok is, akik munkájukat többnyire íróasztaluknál végzik ugyan, viszont sokszor el kell hagyniuk azt. Nos, erre is léteznek megoldások.

Az egyik lehetőség, hogy a már mindenki által jól ismert Bluetooth technológiát alkalmazzuk.

Csakhogy – a mobil telefonokkal ellentétben – az asztali készülékek többnyire nem támogatják a Bluetooth-t. Szerencsére azonban vannak itt is üdítő kivételek.

Aastra 6739i 1

Az Aastra 6739i prémium kategóriás, rendszerfüggetlen IP (SIP) készülék beépített Bluetooth kapcsolattal rendelkezik.

       T46-Left 800x800         Yealink T48G 2

A Yealink SIP-T46G és SIP-T48G prémium kategóriás asztali IP (SIP) készülékeihez opcionálisan egy USB csatlakozón keresztül hozzáilleszthetünk egy apró kis eszközt, a Yealink BT40 Bluetooth adaptert, ami tulajdonképpen nem más, mint egy USB dongle.

BT40 1

Ezek után már nincs is más teendőnk, mint a készülék menüjében engedélyezzük ennek használatát, és máris a megszokott módon bármilyen szabványos Bluetooth fejbeszélőt (támogatott Bluetooth szabványok: 1.1, 1.2, 2.0, 3.0, 4.0) csatlakoztathatjuk az asztali telefonunkhoz, akár a már meglévő fejbeszélőnket is. Azért sem kell aggódnunk, ha egyidejűleg mobiltelefont is használunk, hiszen számos olyan eszköz létezik, ami párhuzamosan akár két készülékhez is képes csatlakozni. (Pl.: Plantronics M25, vagy Plantronics Voyager Legend)

         m25 1                  voyager-legend 2

Egy dolgot azonban ne fejtsünk el: a Bluetooth hatótávolsága csak néhány méter, (optimális esetben max. 10m) így ha ennél nagyobb távolságra kell eltávolodnunk az asztali telefonunktól, akkor jöhet a másik megoldás, a DECT fejbeszélők alkalmazása. Ez már azonban egy másik történet…

A készülékek és a Bluetooth USB adapter, valamint több készülék együttes kezelésére is alkalmas fejbeszélők is megvásárolhatók a voiplaza.com-on.

Vezeték nélküli fejbeszélőt olyan asztali telefonhoz is lehet használni, amely nem rendelkezik beépített vagy USB adapteres Bluetotth kapcsolattal. Ezek a vezeték nélküli fejbeszélők DECT technológiát használnak, amelyről egy másik anyagunkban olvashat.

  • Székhely: 1149 Budapest, Róna utca 120-122.
  • +36 1-801-8500, +36 1 273 2150
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Webáruházunk: voiplaza logo2

Hírlevél feliratkozás


Hozzájárulok ahhoz, hogy adataimat az Assono Magyarország Kft. felhasználja, és részemre ajánlatairól, akcióiról értesítést küldjön. Elolvastam és megértettem az Assono Magyarország Kft Adatvédelmi tájékoztatóját
Top